Debuut Renault Twizy Cargo op Ecomobiel 2013

Geen reacties

Begin december staat de bestelvariant van de Renault Twizy bij de dealers. Maar je kunt ‘em al bekijken tijdens Ecomobiel 2013, waar de Twizy Cargo z’n Nederlandse debuut maakt.

Renault zorgt voor een Nederlandse primeur op de duurzaamheidbeurs Ecomobiel 2013 (8 en 9 oktober in Ahoy Rotterdam): het presenteert er de Twizy Cargo. Dat betekent dat je deze eigenzinnige auto al 2 maanden voor de showroomintroductie kunt zien, want daar arriveert mini-bestelwagen pas begin december.

De apart uitziende auto lijkt vooral geschikt voor bezorgdiensten en eenmansbedrijfjes. Achter de bestuurder is een afsluitbare bergruime van 180 liter, die tot maximaal 75 kg te belasten is. Net als de Twizy-personenuitvoering wordt de Cargo volledig elektrisch aangedreven. Op een volle set batterijen kun je tot maximaal 120 km rijden, daarna duurt het 3,5 uur voordat de Twizy Cargo weer volledig opgeladen is. 

De Renault Twizy Cargo 80 is leverbaar vanaf 7.265 euro exclusief btw, inclusief is dat 8.790 euro. Er is ook een Cargo 45 maar die is gehomologeerd als brommobiel.