Renault hybrides in ontwikkeling

Geen reacties

Renault? Hybrides? Toegegeven, lange tijd wilde het Franse merk alleen maar puur elektrische auto’s ontwikkelen, maar veranderende omstandigheden maken dat ook Renault de bakens verzet richting hybride.

Renault bestudeert of hybride techniek iets is om in het assortiment op te nemen. Daartoe ontwikkelt het diverse hybride aandrijflijnen, van een ‘mild hybrid’ waarbij een elektromotor bijvoorbeeld bij het accelereren een boost geeft tot een ‘full hybrid’ die een beperkt aantal kilometers geheel elektrisch kan rijden. Ook plug-in (stekkerhybride) technologie maakt deel uit van het R&D-traject. Dat schrijft het Franse dagblad Les Echoes.

“Milde hybrides zijn minder duur en geschikter voor massaproductie, daar richten we ons op. Een plug-in hybride aandrijving combineert interessante voordelen maar het hebben van twee volwaardige motoren doet de prijs van de auto met enkele duizenden euro’s stijgen”, zegt Marc Bodin, de Renault-directeur strategie aandrijflijnen, in de krant.

Mocht de studie positief uitvallen dan wordt de hybride techniek pas vanaf 2020 stap voor stap in het Renault-gamma geïntroduceerd. Het eerste model dat zich daarvoor leent ‘zou de productieversie van de Initiale Paris kunnen zijn’, zeg maar de Espace-opvolger. In een aanvullend interview met vakblad Automotive News Europe zegt een woordvoerder dat bij een positief besluit ook Dacia gebruik zal maken van de hybride techniek. Daarnaast werkt Renault samen met partner Nissan, die volgend jaar al de eerste hybrides in Europa op de markt zal brengen.

Milde hybrides zijn minder duur en geschikter voor massaproductie, daar richten we ons op.

Wat heeft de nieuwe koers bij Renault in gang gezet? Volgens de Franse krant zijn het de EU-eisen per 2020 om de CO2-uitstoot onder de 80 g/km te brengen. Daarnaast wil het merk de concurrentiepositie verbeteren nu er op de belangrijke markten Frankrijk en China belastingvoordelen op hybride auto’s worden gegeven. Het zal ook wel te maken hebben met de achterblijvende groei van volledig elektrische auto’s. Die blijft Renault trouwens onverminderd ontwikkelen. “Onze oorspronkelijke strategie is niet gewijzigd”, aldus de woordvoerder.