Accuwisselproject Better Place stopt er al weer mee [Update]

Geen reacties

Het was een veelbelovend project: Better Place. Door de accu’s van elektrische auto’s verwisselbaar te maken vergroot je mobiliteit van deze auto’s. Helaas is het doek voor Better Place alweer gevallen.

Het is over en uit voor het veelbelovende project Better Place. Een accuwisselstation voor elektrische auto’s, zodat je niet meer afhankelijk bent van de beperkingen van de batterij. Helaas, het in Israël gevestigde bedrijf heeft daar bij een rechtbank faillissement aangevraagd.  

Better Place heeft in Nederland een accuwisselstation, op Schiphol. Er waren plannen voor meer locaties maar het aantal modellen dat er gebruik van kon maken was beperkt tot één: de Renault Fluence. En juist dat merk zegde onlangs de samenwerking met Better Place op. Veelzeggend is dat de nieuwe elektrische Zoe van Renault niet geschikt is voor het accuwisselstation.

Het accuwisselstation werd in september 2012 geopend door de toenmalige Minister van Economische zaken, Maxime Verhagen. Het station was in eerste instantie alleen voor taxi’s bedoeld maar zou later ook worden geopend voor particulieren. Wat er met het station op Schiphol gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

Update

Het station op Schiphol is inmiddels ook gesloten.