Nieuwe driecilinder van Smart krijgt vleugje Ford

Geen reacties

De nieuwe driecilindermotor die in de Smart ForTwo komt te liggen, krijgt een vleugje Ford. Ingenieurs van Daimler, het moederbedrijf van Smart, hebben informatie uitgewisseld met hun collega’s van Ford.

Ingenieurs van Daimler hebben een bezoek gebracht aan Ford. Ze mochten daar een kijkje in de keuken nemen. Ford gooit op dit moment hoge ogen met zijn driecilinder EcoBoost-motor en Daimler wil een beetje kennis van de Ford-techneuten in zijn nieuwe driecilinder stoppen. Chef ontwikkeling van Daimler, Roland Kemmler, geeft Ford een compliment op de website van Automotive News: “De Ecoboost-motor is een zeer interessante en indrukwekkende motor.”

Die nieuwe motor wordt toch al een Europese mengelmoes, want Daimler ontwikkelt de krachtbron samen met partner Renault. De driecilinder zal gebruikt worden in de volgende generatie Twingo en Smart Fortwo. Die twee auto’s gaan naast de motor ook hun bodemplaat delen. 

Renault, Ford en Daimler werken ook al op een ander gebied samen: de drie autobouwers willen in 2017 met gezamenlijk ontwikkelde waterstoftechniek op de markt komen.