Renault vindt Twingo opnieuw uit

Geen reacties

Renault slaat met de volgende generatie Twingo een nieuwe weg in. Omdat de motor achterin ligt zijn er tal van nieuwe mogelijkheden.

De nieuwe Renault Twingo wordt helemaal anders. Dat blijkt uit een gesprek dat tijdschrift Autocar had met Renault-ontwerper Laurens van den Acker. De nieuwe Twingo deelt zijn platform met de volgende generatie Smart Fortwo en dat betekent dat er tal van nieuwe mogelijkheden zijn om de Twingo ‘opnieuw uit te vinden’.

De designer geeft aan dat er met de motor achterin meer mogelijkheden zijn om de interieurruimte groter te maken, bijvoorbeeld omdat het dashboard verder naar voren kan worden geplaatst. De kleinere kofferruimte is te compenseren met slimme oplossingen in het interieur.

Renault zou de Twingo het liefst een ‘monospace’-design geven, zoals de eerste generatie Twingo had. Vanwege de voetgangersveiligheid moet de auto echter een kleine motorkap hebben, zoals ook te zien op de Twin’Run en Twin’Z conceptcars, die een goede indicatie geven van het uiteindelijke design van de Twingo. Het ontwerp is volgens Van den Acker compact, gespierd en wendbaar. 

De nieuwe Twingo komt volgend jaar op de markt.