Nu bestellen: Renault Mégane R.S. Red Bull Racing RB8

Geen reacties

Vanwege de vele enthousiaste reacties is de Red Bull Racing RB8-uitvoering van de Renault Mégane R.S. ook in Nederland te bestellen, voor 41.990 euro. Maar wees er op tijd bij: de orderboeken sluiten al op 23 augustus.

Was er eerst nog sprake van een zeer beperkt aantal exemplaren dat de Renault-importeur van de Mégane R.S. Red Bull Racing RB8 naar Nederland zou halen, nu is duidelijk dat de speciale versie door iedereen te bestellen is. Wel moet je snel zijn want de orderboeken sluiten alweer op 23 augustus aanstaande. Het blijft namelijk een Série Limitée, het model wordt eind oktober al uit productie genomen.

Renault Nederland heeft de prijs vastgesteld op 41.990 euro. Daarvoor krijg je een uniek genummerde Mégane R.S., voorzien van het Cup-chassis, een sperdifferentieel en rode Brembo-remklauwen. Er zit een start/stop-systeem bij de 2,0 liter turbobenzinemotor en handmatig te schakelen zesbak. Ook al praten we hier over een voorwielaangedreven sportauto, trappen je het gaspedaal flink in dan kan het sprintje van 0-100 km/u in 6,0 seconden worden afgelegd. Hou je de voet langer omlaag dan kom je uiteindelijk op de top van 254 km/u.

Diverse subtiele Red Bull-logo’s laten zien dat je met de gelimiteerde uitvoering te maken hebt. Andere exclusieve kenmerken zijn de lakkleur Blue Crépuscule, de 19 inch wielen ‘Steev Noir Briljant’ en de in grijs uitgevoerde spoilerlijst vooraan. Standaard is de speciale Mégane R.S. uitgerust met Recaro-sportstoelen, meesturende bi-xenon verlichting, het 140 Watt audiosysteem R-Plug & Radio+ met ‘3D Sound by Arkamys’ en het speciaal aangepaste R-Link multimediasysteem inclusief TomTom Live Europe.