Orderboeken Renault Zoe (opnieuw) geopend

Geen reacties

Renault opent eindelijk écht de orderboeken voor de Zoe. Ze lagen al een tijdje klaar in de kast maar de komst van de elektrische hatchback werd een paar keer uitgesteld.

De Renault Zoe kan besteld worden. Renault neemt vanaf nu orders op en eind mei staat de elektrische auto bij de 22 daartoe aangewezen Z.E.-dealers. De vanafprijs bedraagt 20.990 euro en daar komt nog een maandelijks bedrag – vanaf 79 euro – bij voor het leasen van de accu’s.

De Zoe heeft een elektrische actieradius van op papier 210 kilometer. In praktijk komt dit neer op 100 tot 150 kilometer. Een van de voordelen van elektrisch rijden is dat je geen bijtelling betaalt. Wil je de Zoe zelf leasen dan kan dat vanaf 399 euro per maand, inclusief de accu’s.

Renault heeft de komst van de Zoe een paar keer uitgesteld vanwege technische tegenslagen bij de ontwikkeling van het R-Link infotainmentsysteem. Een jaar geleden meldde Renault al dat de orderboeken geopend waren maar het heeft allemaal iets langer geduurd dan gepland.