Renault frist Laguna op

Geen reacties

Renault geeft de Laguna een kleine update voor 2013. Dat houdt in: kleine optische aanpassingen, betere standaarduitrusting en een schoonmaak in het motorenassortiment.

De huidige Renault Laguna zit in de laatste fase van zijn levenscyclus. Daarom richt het merk nog een keer de spotlights op de middenklasser door enkele kleine aanpassingen door te voeren. Het front is lichtjes vernieuwd, met als belangrijkste noviteit nieuwe led-dagrijverlichting op de plaats waar voorheen de mistlichten zaten. Verder zijn er nieuwe lichtmetalen wielen.

Renault heeft een grote schoonmaak in het motorenassortiment gehouden. Alle benzineversies gaan eruit, drie diesels blijven er over waarvan er een nieuw is. Basismotor is nu de 1.5 dCi met 110 pk, gevolgd door de 2.0 met 150 pk en de 175 pk sterke versie van diezelfde motor. De Coupé wordt alleen leverbaar met de 110 en 175 pk sterke diesels.

De standaardruitrusting wordt uitgebreid met het R-Link-systeem, waaronder alle infotainmentfuncties in de auto worden gebundeld en bediend kunnen worden via het 7 inch beeldscherm. Ook standaard vanaf nu: een Bose audiosysteem. De twee sterkste diesels krijgen bovendien de beschikking over het 4Control-chassis met meesturende achterwielen.

De vernieuwde Laguna staat in juni de showroom, prijzen worden volgende maand bekend gemaakt.