Renault Twizy meets Formule 1-auto

Geen reacties

Ooit afgevraagd wat er gebeurt als je een Formule 1-auto kruist met een Renault Twizy? Bij Renault waren ze wel benieuwd en de Twizy Renault Sport F1 is het resultaat.

Het geheim van de vage teaser die we eerder deze week kregen is opgelost. Raden had geen zin, niemand kon bedenken dat Renault een Twizy met een Formule 1-auto zou kruisen. En toch hebben ze het gedaan, het resultaat is bizar.

De Twizy heeft Formule 1-wielen, een voorspoiler, side pods, achterspoiler en zelfs een diffuser met  rood veiligheidslicht. Uiteraard is het geheel uitgevoerd in de kleuren van Renault Sport: zwart en geel. Renault bouwt al jaren succesvolle motoren voor verschillende F1-teams.

Om het stoere uiterlijk kracht bij te zetten heeft Renault de Twizy voorzien van KERS, het F1-systeem dat remenergie omzet in elektrische energie. Daardoor heeft de F1-Twizy zes keer zoveel vermogen als een gewone Twizy. Met 100 pk – tijdelijk – vermogen kan de elektrische stadsmobiel in 6 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u accelereren. Dat is net zo snel als een Mégane RS dat kunstje doet.