Alle info over de vernieuwde Renault Kangoo

Geen reacties

Renault heeft de Kangoo in het nieuw gestoken. Zowel de bedrijfsauto-uitvoering als de MPV-versie is vernieuwd. We hebben nu alle informatie over de nieuwe versies.

Renault heeft de Kangoo grondig vernieuwd. De flink vertimmerde neus suggereert dat het om een nieuw model gaat maar het betreft een facelift. Belangrijkste noviteiten zijn verder: een opgeknapt dashboard, verbeterde geluidsisolatie, zuinigere motoren en nieuwe uitvoeringen.

Aan de voorkant is Renault rigoureus te werk gegaan: de koplampen, grille, bumper en motorkap zijn nieuw. Het onderscheid tussen de personenuitvoeringen, de bestelversie en de elektrische Z.E. is groter dan voorheen. In het interieur vinden we een nieuwe middenconsole, die is opgetrokken uit hoogglans zwarte kunststof. Het nieuwe infotainmentsysteem van Renault, R-Link, is vanaf nu beschikbaar voor de Kangoo. Niet zichtbaar is de verbeterde isolatie, die het comfort in de Kangoo moet verhogen.

De nieuwe uitvoering Extrem heeft SUV-achtige trekjes en laat dat zien met kunststof beschermplaten op de voor en achterbumper, dakrails en gekleurde bestickering. De gefacelifte Kangoo is als vanouds leverbaar in drie verschillende lengtes, er zijn twaalf bedrijfsauto-uitvoeringen mogelijk waarbij de laadruimte varieert van 2,3 tot 4,6 m3. Nieuw is dat de Kangoo leverbaar is met drie zitplaatsen voorin. De twee bijrijders nemen plaats op een bankje. Om extra ruimte creëren heeft Renault de bekleding van het rechterportier 36 mm smaller gemaakt. Als de middelste zitplaats niet in gebruik is kan deze worden omgeklapt tot armsteun of tafeltje.

De motoren in de vernieuwde Kangoo zijn zuiniger geworden. De dCi dieselkrachtbronnen stoten minder CO2 uit en verbruiken minder brandstof. De waardes voor de dCi’s met 75 en 90 pk liggen nu op 4,3 l/100 km en 112 g/km. Dat is 0,3 liter en 7 g/km minder dan in het uitgaande model. Verder is de 1.5 dCi met 110 pk weer leverbaar, ook deze is zuiniger. Nieuw in het assortiment is de 1.2 TCe met 115 pk. Deze is vanaf september leverbaar. De overige versies van de vernieuwde Kangoo staan in juni in de showroom. De prijzen worden later bekend gemaakt.