Facelift en nieuwe XMOD-uitvoering Renault Scénic

Geen reacties

Renault presenteert de vernieuwde Scénic. Maar het is niet zomaar een facelift, Renault grijpt de gelegenheid namelijk meteen aan om een nieuwe, ruige XMOD-versie te lanceren.

Renault heeft de Scénic verbouwd. Het resultaat is dat de auto weer in de pas loopt met de nieuwste modellen van Renault – lees: de Clio en Captur. Met name de voorkant is aangepakt, de nieuwe grille, koplampen en bumper geven de Scénic een frisse look. De hoogglans zwarte inzetstukken zijn onderdeel van het nieuwe Renault-design.

In het interieur zijn er nauwelijks wijzigingen maar wel onderhuids. De Scénic wordt namelijk geleverd met R-Link, Renaults nieuwe infotainmentsysteem. Onder de motorkap ligt in ieder geval een verbeterde TCe 130-motor. Renault belooft dat deze benzineturbomotor 15 procent zuiniger is dan z’n voorganger. Ook de andere motoren zijn zuiniger en schoner geworden maar Renault treedt daarover niet in detail.

XMOD

Een nieuwe, stoere toevoeging aan het Scénic-assortiment is de XMOD. Deze versie is voorzien van een ‘terreinwagen-look’ en staat hoger op z’n poten. Vierwielaandrijving behoort niet tot de mogelijkheden maar Renault levert de XMOD met een speciaal traction control-systeem, waarmee de elektronica zorgt voor voldoende grip op onverharde bedrijven. 

Zowel de XMOD als de vernieuwde Scénic debuteren op de autosalon van Genève in maart.