Ook Renault wil meer luxe modellen gaan verkopen

Geen reacties

Peugeot wil ‘premium’ worden, Renault probeert het op zijn eigen manier. Bij de presentatie van de jaarcijfers blijkt dat de ambities van het merk groot zijn. En dat gaan we in de showrooms terug zien in de komende jaren.

Renault wil twee nieuwe merken lanceren: Alpine en Initiale Paris. Alpine wordt het sportieve label en eerder werd al bekend dat de ontwikkeling van een sportauto in samenwerking met Caterham zal gebeuren.

Initiale Paris moet een label met een volledig assortiment worden maar welke invulling Renault exact gaat geven is nog niet bekend. De vier Renault-merken – Renault, Alpine, Initiale Paris en Dacia – moeten ervoor zorgen dat Renault in alle hoeken van de markt actief is. De keuze wordt voor de liefhebbers van Franse auto’s in ieder geval een stuk groter.

Renault wil het tweede merk van Europa blijven – na Volkswagen. De ontwikkeling van grote modellen als de Espace en Laguna is vertraagd maar er komen voor beide auto’s opvolgers aan. Renault kondigt aan dat dit ‘in de periode 2014 tot 2016’ zal gaan gebeuren. Waarschijnlijk schakelt Renault hiervoor partner Daimler – het moederbedrijf van Mercedes-Benz en Smart – in. De twee bedrijven werken op dit moment aan tien projecten, waaronder een gezamenlijk platform voor de toekomstige Twingo en Smart.