Opgepast, de Renault Clio RS komt eraan!

Geen reacties

Omdat ‘ie tegelijk met de reguliere Renault Clio werd onthuld is nog weinig aandacht besteed aan de Clio RS. Maar dat gaat nu veranderen. We hebben de technische specificaties en mooie actiefoto’s. En het beste nieuws is dat de RS er snel aankomt.

Sinds de presentatie vorig jaar september was het stil rond de Clio RS. Dat gaat nu veranderen. De ‘hot hatch’ komt half maart in Frankrijk in de verkoop en we hopen dat ‘ie hier snel volgt. Daarop vooruitlopend kunnen we nu alvast vertellen wat je te wachten staat.

Om de CO2-uitstoot te beteugelen is de atmosferische tweeliter motor uit de vorige RS vervangen door een 1,6 liter turbomotor met vier cilinders. Die levert als het nodig is 200 paardenkrachten. Al bij 1.750 tpm is 240 Nm koppel beschikbaar. De motor is gekoppeld aan een automaat met dubbele koppeling, die je met peddels vanaf het stuurwiel kunt bedienen. 

Dat resulteert in een sprint (0-100 km/u) die binnen 6,7 seconden geklaard kan zijn en een topsnelheid van 230 km/u. De nieuwe Clio RS, voluit RS 200 EDC, wordt voorzien van launch control waarmee het wel heel erg makkelijk wordt uit de startblokken te schieten. Naast het schakelprogramma Normal kun je de knop op Sport zetten maar ook op Race, waarbij zaken als tractie controle en elektronisch stabiliteitsprogramma worden uitgeschakeld. Handig voor op het circuit.

Andere technische voorzieningen zijn een elektronisch differentieel, een aangepaste wielophanging en grotere remmen. Standaard wordt de snelle Clio geleverd met het Sport-onderstel, dat al flink wat stijver afgesteld staat dan de vering van de reguliere Clio. Voor de onverschrokken rijders is er een nog stijver Cup-onderstel.

Zoals op de foto’s te zien is voorziet Renault de Clio RS van een apart front, 17 of 18 inch RS-wielen, dubbele uitlaat, achterspoiler en diffuser. De koper kan kiezen uit twee multimediasystemen, waaronder het RS Monitor 2.0-telemetriesysteem dat zaken als remweg, tractie, G-krachten en acceleratie weergeeft. Grappig is dat je het uitlaatgeluid in de auto kunt aanpassen naar dat van iconische merkgenoten zoals de Alpine A110 en de Nissan GT-R. 

En de CO2-uitstoot? Die is inderdaad flink gedaald, met liefst 46 g/km. De emissie van de nieuwe RS komt daardoor uit op 144 g/km. Het benzineverbruik ligt volgens de officiële cijfers gemiddeld op 6,3 l/100 km (1 op 15,9). In Frankrijk betaal je net geen 25.000 euro voor de Renault Clio RS, bij ons zal er nog extra belasting bovenop komen.