Renault Clio R.S. heeft prijskaartje

Geen reacties

Renault heeft de nieuwe Clio R.S. van een prijskaartje voorzien. De snelle hatchback kost 25.990 euro en zit goed in z’n spullen.

Eind april kan je ‘m bewonderen in de showroom, vanaf 1 april is ‘ie te bestellen: de Renault Clio R.S. 200 EDC. De prijs is nu door Renault bekend gemaakt: 25.990 euro. Voor dat bedrag is de auto rijk uitgerust.

Standaard is de snelste Clio namelijk voorzien van 17 inch lichtmetalen wielen, airconditioning, licht- en regensensor en multimedia/navigatiesysteem. En natuurlijk alle uiterlijke verfraaiingen aan het in- en exterieur. De optielijst biedt diverse interessante extra’s. Zo kan je kiezen voor het nóg sportievere Cup-onderstel voor 995 euro, een raceboordcomputer voor 295 euro en 18 inch lichtmetalen wielen voor 495 euro. 

De Clio R.S. heeft een 1.6 turbomotor met 200 pk, die is gekoppeld aan een zestraps EDC-automaat met dubbele koppeling. Deze is met flippers achter het stuur te schakelen. Bijzonder is dat de Clio – volgens Renault als enige auto onder de 100.000 euro – launch control heeft, waarmee je kinderlijk eenvoudig de maximale sprintprestaties uit de auto haalt.