Geen topsedan Renault op basis van Mercedes-Benz E-Klasse

Geen reacties

Renault zal geen topsedan maken op basis van de Mercedes-Benz E-Klasse. Het project is niet haalbaar dus Renault gaat op zoek naar een andere partner.

Renault heeft het plan afgeschoten om op basis van de huidige Mercedes-Benz E-Klasse een achterwielaangedreven topsedan te ontwikkelen. Het project is economisch niet haalbaar, zo heeft een woordvoerder van het merk bevestigd tegenover Automotive News.

Dat betekent niet dat er nooit een opvolger komt voor de Vel Satis, Renault gaat nu op zoek naar een andere partner om het project vorm te geven. Alleen ontwikkelen is te duur omdat er van z’n auto te weinig exemplaren worden verkocht. De andere gezamenlijke projecten van Renault en Mercedes-Benz gaan gewoon door, zoals de gezamenlijke ontwikkeling van de nieuwe Smart en Renault Twingo.

Renault gaat zijn vizier eerst richten op opvolgers voor de Espace en de Laguna. Overigens heeft Renault op dit wel een grote sedan in zijn assortiment, alleen wordt de Latitude genaamde auto niet in Nederland verkocht. Dit model heeft Renault ‘geleend’ van zijn Koreaanse autotak Samsung.