Renault Fluence vernieuwd maar wij moeten nog even wachten

Geen reacties

Renault poetst de Fluence op. Op de autoshow van Istanbul stelt Renault het vernieuwde model voor. De wijzigingen zijn niet meteen van toepassing op de elektrische Fluence Z.E. die in Nederland wordt verkocht.

Renault heeft de voorkant van de Fluence opnieuw getekend, waardoor de sedan weer in de pas loopt met nieuwe modellen als de Clio. Toch is deze facelift niet direct van toepassing op de Fluence Z.E., de elektrisch aangedreven versie die in Nederland te koop is.

Renault heeft de Fluence, die in landen als Turkije met brandstofmotoren wordt verkocht, bij het ombouwen naar elektrische auto een aangepast uiterlijk gegeven. De wijzigingen van de facelift gaan we hier dus pas later in aangepaste vorm terugzien. De Z.E. is nog maar net op de markt, dus we verwachten binnen een jaar geen wijzigingen.

De facelift brengt behalve een nieuwe neus nog iets anders interessants mee: R-Link, het nieuwe infortainmentsysteem van Renault dat ook in de nieuwe Clio en de elektrische Zoe is te vinden. Dat systeem zal zeker zijn weg vinden naar Fluence Z.E.