Renault Mégane: ook in 2013 14 procent bijtelling

Geen reacties

En weer valt er volgend jaar meer te kiezen in het bijtellingstarief van 14 procent. Dankzij verlaging van de CO2-uitstoot wordt de populaire Renault Mégane Energy dCi 110 Stop & Start Eco2 voor het gunstige tarief behouden. 

Toen we anderhalve week geleden ons overzicht presenteerden van alle auto’s met 14 procent bijtelling in 2013, kwam daarin slechts een Renault-model voor: de Clio hatchback dCi 90 Eco2. Maar Renault heeft ondertussen niet stilgezeten. 

Dankzij een aangepast motormanagement en de montage van banden met een extra lage rolweerstand heeft het Franse merk de CO2 van de schoonste Mégane-dieselmodellen omlaag gebracht van 90 naar 88 g/km. Dat is precies genoeg om deze uitvoeringen volgend jaar toch in de 14 procent categorie te behouden.

Het gaat om de Mégane hatchback, Coupé, Estate en Van met als motorisering de Energy dCi 110 Stop & Start Eco2. Die is met diverse uitrustingsniveau’s te koop, de prijzen beginnen bij 24.390 euro (prijsniveau oktober 2012). Met ingang van december zijn de versies met 88 g/km aan CO2 te bestellen.