Renault Mégane Estate GT 220: snel en gelimiteerd

Geen reacties

Renault komt met een nieuwe Série Limitée. Deze keer gaat het niet om een leuk aangekleed actiemodelletje maar om een snelle uitvoering van de Mégane Estate.

De Renault Mégane Estate GT 220 heeft zoals de naam al zegt 220 pk. In grote lijnen is de techniek afgeleid van die van de R.S. De 2.0 turbomotor levert wel iets minder power, maar 220 pk vermogen en 340 Nm koppel zijn indrukwekkende waardes voor een stationwagon. Prestatiecijfers zijn nog niet bekend, wel het brandstofverbruik: 7,3 l/100 km (1 op 13,6). De snelle Estate heeft een start/stop-systeem.

De wielophanging, het chassis, de besturing en de remmen zijn allemaal in ‘R.S.-stijl’ aangepast. Ook het uiterlijk heeft sportieve elementen, zo zijn de spiegelkappen, diffusor, luchthapper voor, 18 inch wielen en de dakdrager in hoogglans zwart uitgevoerd.

Om de exclusiviteit te benadrukken heeft elke GT 220 een badge met het serienummer. De auto wordt in slechts twaalf landen als gelimiteerde oplage verkocht. In Nederland kost de GT 220 33.990 euro, begin december openen de orderboeken.