Ontwerp Renault Captur is klaar

Geen reacties

De Renault Captur is klaar. De compacte SUV gaat dus daadwerkelijk Captur heten maar ziet er heel anders uit dan het studiemodel dat dezelfde naam draagt.

Even je geheugen opfrissen. Ken je de Renault Captur nog, een dynamisch ogende, coupé-achtige SUV die als voorbode diende voor een compacte SUV van Renault? Het productiemodel is zo goed als klaar, zo bewijzen deze uitgelekte patenttekeningen.

En wat zien we op die tekeningen? Een auto die behoorlijk veel overeenkomsten heeft met de Clio en heel weinig met de Captur Concept. Als je snel kijkt lijkt het een opgeruigde Clio maar er zijn wel degelijk enkele belangrijke verschillen.

Zo zijn de lijnen onderin de portieren anders, zit de deurgreep horizontaal in het blik in plaats van ‘verstopt’ in de C-stijl en zijn de achterlichten een maatje groter. Aan de voorkant zijn er veel overeenkomsten maar met subtiele details krijgt de Captur een heel eigen gezicht.

Het debuut van de Captur vindt plaats op de autosalon van Genève in maart maar Renault zal voor tijd waarschijnlijk al de eerste beelden vrijgeven.