Renault Captur: van alles wat

Geen reacties

Bonjour! Hier is de Renault Captur. Het is Renaults alternatief in wat we noemen het B-SUV segment. Volgens Renault biedt de auto het beste van vele werelden.

De styling en zitpositie van een SUV, de ruimte en flexibiliteit van een MPV en het rijplezier van een hatchback. De Captur heeft het volgens Renault allemaal. De compacte SUV gaat de concurrentie aan met de Nissan Juke en kersverse Peugeot 2008.

De Captur is net als de Clio naar eigen smaak aan te kleden. Vele interieuropties en een two-tone carrosserie – waarbij het dak in een contrasterende kleur is uitgevoerd – maken de Captur ‘customizable’.

De auto is 4,12 meter lang en het interieur is ‘modulair’ in te delen. Ook heeft de Captur allerlei ‘innovatieve opbergruimtes’. Wat Renault daarmee bedoelt moeten we zelf gaan uitvinden op de autosalon van Genève, waar de Captur z’n werelddebuut zal maken. De SUV staat op het platform van de Clio en zal ook veel van diens rij-eigenschappen erven. Er komen diverse benzine- en dieselmotoren op de markt waarbij de CO2-uitstoot in het meest gunstige geval 96 g/km bedraagt.