Luxe-merk Renault begint als submerk

Geen reacties

Het beoogde luxemerk van Renault gaat er komen. Initiale Paris begint als submerk, zoals de DS-lijn van Citroën dat ook is.

Initiale Paris. De naam dook al eerder op in de Franse media en nu is het de COO van Renault, Carlos Tavares, die in de nieuwste uitgave van Automotive News een boekje opendoet over het beoogde luxemerk van Renault.

Renault wil Initiale Paris lanceren als submerk, zoals Citroën dat succesvol heeft gedaan met de DS-lijn. Er komen diverse, apart gestileerde modellen onder de nieuwe merknaam naast het bestaande assortiment van Renault. Een eerste glimp daarvan kunnen we waarschijnlijk opvangen op de autosalon van Parijs in september.

De tweede fase, maar die is nog jaren weg, is dat Initiale Paris een zelfstandig merk wordt, zoals Infiniti dat is naast Nissan. Tavares is echter realistisch en weet dat Rome niet in een dag werd gebouwd: “Het heeft Nissan 25 jaar gekost om Infiniti te brengen waar het nu is. Initiale Paris is dus geen project dat we in 2 jaar tijd groot brengen.”  

De naam Initiale Paris is niet nieuw. Renault gebruikte de naam voor luxe uitvoeringen van onder andere de Espace en Laguna en in 1995 liet het merk al de Initiale Concept zien (bovenstaande afbeelding).