Renault Zoe komt later

Geen reacties

Renault heeft de introductie van de elektrisch aangedreven Zoe met enkele maanden uitgesteld. De auto komt nu begin 2013 op de markt.

Renault stelt de showroomintroductie van de Zoe uit tot begin 2013. De elektrische aangedreven auto zou eigenlijk in september op de markt komen maar Renault wil eerst een aantal bugs met het nieuwe R-Link informatiesysteem oplossen. Dat meldt The Wallstreet Journal.

R-Link is een uitgebreid infotainmentsysteem dat communiceert met smartphones en de mogelijkheid biedt om overal waar je bent de oplaadstatus te checken. Ook berekent R-Link nauwgezet de actieradius om het rijden met de elektrische auto zo praktisch mogelijk te maken.

R-Link is helemaal nieuw en enkele onverwachte storingen hebben ervoor gezorgd dat de ontwikkeling iets meer tijd in beslag neemt. Renault wil eerst alle bugs verhelpen voordat de auto op de markt komt. De eerste auto met R-Link die nu op de markt komt is de nieuwe Clio, maar die heeft een minder ingewikkelde versie van dit systeem aan boord.

De orderboeken van de Zoe openen nu officieel rondom de autosalon van Parijs maar in Nederland neemt Renault al vanaf maart bestellingen op. De prijs van de elektrische Zoe begint bij 20.690 euro, plus de lease van accu’s – vanaf 79 euro per maand.