Eerste batterijwisselstation geopend in Nederland

Geen reacties

Op Schiphol is het eerste batterijwisselstation van Nederland geopend. Nu alleen nog voor elektrisch aangedreven taxi’s maar in de toekomst moet er een netwerk komen waarvan ook particulieren gebruik kunnen maken.

De beperkte actieradius is nog altijd het grootste nadeel van een elektrisch aangedreven auto. Een range extender die de accu’s bijlaadt, zoals de Opel Ampera die heeft, is een oplossing maar het kan ook anders: je verwisselt de lege batterijen door volle. Op Schiphol is vandaag het eerste accuwisselstation van Nederland geopend.

Minister van Economische Zaken Maxime Verhagen verrichtte de opening van het wisselstation op Schiphol. Alleen nog voor taxi’s, en dan ook nog alleen Renaults Fluence Z.E. Dat komt omdat Renault bij de ontwikkeling van haar elektrische auto’s al rekening heeft gehouden met wisselsystemen. Renault is ook het enige merk dat de accu’s aanbiedt via een leaseconstructie en niet als onderdeel van de auto verkoopt.

Het nu geopende wisselstation is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Renault, Schiphol, diverse overheden en het bedrijf Better Place, dat in diverse landen al batterijwisselstations operationeel heeft. Binnenkort wordt in Amsterdam een tweede wisselstation geopend.