Debuut Renault Zoe op Ecomobiel 2012

Geen reacties

Eindelijk, de leuk uitziende Renault Zoe is klaar voor z’n debuut. Omdat het om een elektrische auto gaat zal dit plaatsvinden op Ecomobiel 2012. 

Een half jaar geleden werden de orderboeken geopend voor de volledig elektrische Renault Zoe. Na enige vertraging komt de auto er nu echt aan. Op 9 en 10 oktober debuteert de Zoe in Ahoy Rotterdam tijdens de vakbeurs Ecomobiel 2012. Op de beurs zijn overigens ook de overige elektrische Renault-modellen Twizy, Fluence Z.E. en Kangoo Z.E. uit te proberen. 

De Zoe is van het begin af aan als elektrische auto ontwikkeld. De compacte hatchback zit daarom boordevol innovatieve techniek waaraan Renault zestig patenten heeft overgehouden. Een van innovaties is het Range OptimeZEr-systeem, waarin een regeneratief remsysteem is geïntegreerd met een efficiënt koeling- en verwarmingssysteem. Mede hierdoor is de actieradius – volgens de officiële NEDC-meting – 210 km. De Renault Zoe kan worden opgeladen met diverse vermogens. Dat betekent dat ook de laadtijd varieert. Je bent minimaal 30 minuten kwijt en maximaal 10 uur. 

Ook met 21 procent btw is de Renault Zoe verkrijgbaar tegen een mooie prijs, vanaf 20.990 euro inclusief. Het accupakket kan worden gehuurd vanaf 79 euro inclusief btw per maand. De levering van de Zoe start begin 2013.