Warmte en sensualiteit: de nieuwe Renault Clio in alle gedaanten

Geen reacties

De Clio Estate, de Clio RS en de Clio vijfdeurs. Je hoeft niet je best te doen om erachter te komen op welk model Renault de spotlights richt op de autosalon van Parijs.

Warme, emotie en sensualiteit. Jawel, die kenmerken moet het nieuwe Renault met zich meedragen. Iets wat ook te zien is aan de nieuwe stand van het merk, met bewegende, lichtgevende bollen in plaats van felle led-verlichting zoals bij veel merken. Er zijn drie wereldprimeurs, waarvan er twee daadwerkelijk voor het eerst aan de wereld worden getoond.

De nieuwe Clio vijfdeurs staat in opvallend geel, oranje en rood opgesteld op de stand. Oranje wordt niet leverbaar maar Renault wil wel de meningen van het publiek op de show peilen.

De nieuwe Clio is een opvallende auto, vooral door de zwarte inzetstukken onderaan de portieren. Deze zijn ook in andere kleuren te verkrijgen. De hele auto is verregaand te personaliseren met bestickering in het interieur en op de carrosserie.

De Clio staat op het onderstel van het uitgaande model maar uiteraard wel met de nodige aanpassingen. Belangrijkste is dat de wielen verder naar buiten staan, waardoor de Clio niet alleen gespierder oogt maar ook steviger op de weg ligt. Dat geldt natuurlijk helemaal voor de stoere RS, die in Parijs zijn werelddebuut maakt. De snelste Clio, die een 1.6 turbomotor met 200 pk heeft, oogt bijna als een conceptcar. Hij komt begin 2013.

Dat geldt ook voor de Estate, die eruit ziet als een gekrompen Megane Estate – en dat is geen belediging. De Estate wordt – net als de vijfdeurs – leverbaar met de nieuwe driecilinder benzinemotor en de 1.5 dCi dieselmotor die in de 14 procent bijtellingsklasse vallen.