Compacte cross-over vervangt Renault Modus

Geen reacties

De Renault (Grand) Modus gaat verdwijnen. In plaats daarvan brengt het Franse merk een compacte cross-over uit die zal lijken op de Juke van partnermerk Nissan.

Renault brengt volgend jaar een compacte cross-over op de markt, zo bevestigt een bron bij het bedrijf aan vakblad Automotive News Europe. De nieuwkomer zal ‘vergelijkbaar zijn met de Juke’, de populaire auto van zustermerk Nissan.

De bron gaf nog geen informatie over de techniek die in de auto komt te liggen. Verwacht designinvloeden van de hiernaast afgebeelde Captur conceptcar, die Renault-ontwerper Laurens van den Acker tekende en die het publiek van de Autosalon van Genève in 2011 stond toe te grijnzen.

De cross-over moet de mini-MPV Modus en zijn zevenzits-broeder Grand Modus gaan vervangen. Hiermee speelt Renault in op de trend dat vooral in Europa de markt voor SUV-achtige cross-overs groeit terwijl er steeds minder mini-MPV’s verkocht worden. Vorig jaar verkocht Renault slechts 48.302 exemplaren van de (Grand) Modus, tegen 166.858 in 2005. Overigens zal ook de concurrentie in het segment van compacte cross-overs flink gaan toenemen. We verwachten bijvoorbeeld de Opel Mokka, de Ford EcoSport, de Citroën C4 Aircross en een cross-over gebaseerd op de Peugeot 208.

Renaults kleine cross-over zal worden gebouwd in haar Spaanse fabriek in Valladolid. Daar liep sinds 2004 ook de Modus van de band, de Grand Modus volgde in 2007.