Motoren Renault Espace schoner

Geen reacties

De motoren van de vernieuwde Renault Espace stoten minder schadelijke stoffen uit dan voorheen. Ook verbruiken ze minder brandstof.

De derde facelift voor de Renault Espace, die we ruim een maand geleden aankondigden, blijkt niet alleen een make-over aan de oppervlakte te zijn. Ook onder de motorkap heeft het Franse merk verschillende maatregelen genomen zodat alle uitvoeringen voortaan een groen B- of C-label krijgen. Voor zakelijke rijders blijft de bijtelling echter 25 procent.

Wanneer de vernieuwde Espace in september in de showroom staat, zal dat met de bekende motoren zijn maar dan schoner dan voorheen. De 2,0 liter Turbo 16v-benzinemotor (alleen in combinatie met handgeschakelde zesbak) stoot 6 gram aan CO2/km minder uit, de emissie bedraagt straks 198 g/km. Het verbruik is gereduceerd tot 8,5 l/100 km, ofwel 1 op 11,8. Daarvoor heeft Renault onder meer wijzigingen toegebracht aan de bodemplaat, elektro-hydraulische stuurbekrachtiging en banden met een lagere rolweerstand aangebracht.

De 2.0 dCi-dieselmotoren van 150 pk en 175 pk zijn voortaan uitgerust met onder andere ESM, het systeem dat rem-energie opslaat tijdens het remmen. De daling van de CO2-uitstoot is 20 g/km. In de 150 FAP-motor zakt de emissie daarmee naar 150 g/km. Het verbruik daalt naar 5,7 l/100 km (1 op 17,5). Koppel je de motor aan de 6-traps automaat dan liggen de cijfers nu op respectievelijk 169 g/km en 6,4 l/100 km (1 op 15,6).

Volgende maand maakt Renault de prijzen bekend van de nieuwe Espace, die vanaf dat moment ook te bestellen zal zijn. Nu al weten we te melden dat de MPV binnenin een nieuwe bekleding krijgt die bewerkt is met een vocht- en olie-afstotende Teflon-coating. Een achteruitrijd-camera is voortaan standaard aanwezig.