Dit is de nieuwe Renault Clio

Geen reacties

Nee, Renault heeft de nieuwe Clio nog niet officieel onthuld. Maar een medewerker plaatste per ongeluk deze foto op het internet.

Een dezer dagen zal Renault de vierde generatie Clio officieel voorstellen. Het merk warmde ons hiervoor 2 maanden geleden al op met een teaser. Dit weekend reed in Goodwood een afgeplakt RS-exemplaar rond. Nu volgt de anti-climax: vlak voor de onthulling verscheen kort bijgaande foto op de Franse website van de fabrikant. Foutje. Zodoende kunnen we nu al laten zien hoe de nieuwe Clio eruit zal zien.

Het eerste dat aan de voorzijde opvalt is het enorme Renault-logo. De nieuwe Clio laat duidelijk zien bij welke familie hij hoort. Het is een van de designkenmerken voor nieuwe Renault-modellen die getekend worden onder supervisie van de Nederlandse hoofdontwerper Laurens van den Acker. De Clio is dan ook ‘zijn’ eerste productieauto. Een ander kenmerk – eveneens te vinden op Van den Ackers conceptcars Dezir en Captur – is de vouw op de flanken die de nieuwe Clio extra dynamiek geven.

Inmiddels zijn ook al enkele technische details naar buiten gesijpeld. Zo komt er een nieuwe driecilinder motor beschikbaar van 90 pk, afgeleid van de 1.2 TCe-motor. De inhoud van deze krachtbron is 0,9 liter. Voor de RS-uitvoering wordt de motor van de Nissan Juke 1.6 DIG-T omgevormd tot een 1.6 turbomotor met 200 pk. In de Clio RS wordt deze gecombineerd met een transmissie met dubbele koppeling.

Hopelijk kunnen we deze week nog meer vertellen – zodra Renault de specificaties officeel vrijgeeft. De eerste ‘live’ presentatie van de Renault Clio is op de Autosalon van Parijs, in september dit jaar. Als eerste verschijnt de hatchback, later in 2013 volgt de Estate en tenslotte de sportieve RS.