Nieuwe Renault Clio officieel onthuld

Geen reacties

Dames en heren, hier is de nieuwe Renault Clio! Een belangrijke auto die zowel van binnen als van buiten volledig is vernieuwd.

Na het uitlekken van de eerste foto eerder vandaag volgt nu de officiële ‘papieren’ onthulling. De nieuwe Renault Clio is het eerste productiemodel met de nieuwe ontwerpstijl van de Renault, bedacht door de Nederlander Laurens van den Acker. Een stijl die zich niet alleen laat kenmerken door ronde vormen maar die ook mogelijkheden biedt om de auto verregaand te personaliseren. Onder andere de omlijsting van de grille, stootlijsten, spiegelkappen, handgrepen, stuur en ventilatieroosters zijn naar eigen smaak aan te passen in verschillende kleuren en stijlen. Renault heeft verschillende pakketten samengesteld die de mogelijkheden laten zien.

Het interieur heeft een opvallend digitaal instrumentarium en een nieuw R-Link infotainmentsysteem met ‘intuïtieve spraakbediening’. Het startscherm van het 7 inch touchscreen is zelf samen te stellen en via een Renault app store is het zelfs mogelijk om applicaties te downloaden. Een TomTom-navigatiesysteem is geïntegreerd in R-Link.

Een nieuwe Clio betekent in dit geval ook nieuwe motoren. De 0,9 liter driecilinder is geheel nieuw. Deze turbobenzinemotor produceert 90 pk en stoot 99 g/km CO2 uit. De tweede benzinemotor is de 1.2 TCe met 120 pk, die is gekoppeld aan de EDC-automaat met dubbele koppeling. Er is bij de verkoopstart eind dit jaar een dieselmotor verkrijgbaar, de bekende 1.5 dCi die 90 pk levert en slechts 83 g/km CO2 uitstoot.

Het publieksdebuut van de nieuwe Clio staat gepland voor – hoe kan het ook anders – de autosalon van Parijs, die in oktober plaatsvindt. Prijzen worden tegen die tijd bekend gemaakt.

Bekijk een video van de nieuwe Renault Clio