Vraagtekens rondom de volgende Renault Twingo

Geen reacties

De samenwerking tussen Renault en Daimler levert de nodige vraagtekens op over hoe de toekomst van de Twingo eruit ziet. Zeker lijkt wel dat ‘ie zijn techniek met de volgende generatie Smart ForTwo deelt.

In 2010 kondigden Renault en Daimler – het moederbedrijf van Mercedes en Smart – een verregaande samenwerking aan. Sindsdien gonst het van de geruchten over de mogelijke modellen die deze samenwerking gaat opleveren. De meest verwarrende zijn die rondom de opvolger van de Twingo.

Renaults stadsauto zou namelijk z’n techniek gaan delen met de nieuwe Smart ForFour, die op zijn beurt wordt afgeleid van de ForTwo. Dat betekent dat de Twingo een motor achterin krijgt die de achterwielen aandrijft. Het Britse tijdschrift Autocar spreekt van een ‘innovatieve, premium stadsauto’, die een stapje hoger op de ladder staat dan het huidige model, zowel qua kwaliteitsbeleving als qua prijs.

Net als de huidige Twingo komt die auto alleen als driedeurs. Dat zou dus ook nog kunnen betekenen dat Renault ruimte overlaat voor een tweede, meer praktisch ingestelde stadsauto. Dat er een elektrische variant verschijnt lijkt in ieder geval zo goed als zeker, zowel Renault als Daimler heeft de techniek daarvoor in huis.