20 procent bijtelling voor Renault Laguna Coupé

Geen reacties

Na de Laguna hatchback en Estate krijgt nu ook de Coupé de beschikking over de zuinige 1.5 dieselmotor. Met een CO2-uitstoot van 109 g/km valt deze nieuwe uitvoering in de 20 procent bijtellingscategorie.

De keuze uit modellen met 20 procent bijtelling wordt weer groter bij Renault. Vanaf volgende maand is namelijk ook de Laguna Coupé met 1.5 dCi dieselmotor verkrijgbaar. Met een CO2-uitstoot van 109 g/km valt deze net als de hatchback en Estate in de 20 procent bijtellingscategorie. Ook na 1 juli, als de CO2-regels worden aangescherpt.

De dCi-motor heeft een vermogen van 110 pk, het koppel bedraagt 240 Nm. De krachtbron is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Ook standaard is ESM, Energy Smart Management. Deze naam hangt Renault aan een intelligente dynamo, die alleen in werking treedt als de motor weinig toeren draait.

De standaarduitrusting is omvangrijk, de Coupe 1.5 dCi komt dan ook in een uitvoering op de markt. Bi-xenon koplampen, led-dagrijverlichting, 17 inch lichtmetalen wielen, Bluetooth, TomTom navigatie en climate control zijn standaard. De prijs bedraagt 34.690 euro.