Eerste teaser nieuwe Renault Clio

Geen reacties

Op de autosalon van Parijs maken we voor het eerst kennis met de nieuwe Renault Clio. De eerste teaser is nu voortijdig op internet terecht gekomen.

Het eerste teken van leven van de nieuwe Renault Clio is een feit. Dankzij een Franse weblog kunnen we nu al een glimp opvangen van de auto die op de autosalon van Parijs in september wordt onthuld. Een auto met een Nederlands tintje, want ontworpen door landgenoot Laurens van den Acker.

Dit is het eerste Renault-ontwerp dat tot stand kwam onder zijn leiding. Opvallend is de gecamoufleerde achterdeurgreep, net als op de Zoe. Renault past dit ontwerpgrapje toe omdat de nieuwe Clio – in tegenstelling tot het huidige model – alleen als vijfdeurs leverbaar wordt.

De nieuwe Clio wordt lager en breder dan het huidige model, ook om onderscheid aan te brengen met de elektrisch aangedreven Zoe. Die valt namelijk in hetzelfde segment. De Clio wordt dan ook niet leverbaar met elektromotor maar met brandstofmotoren. Renault werkt aan nieuwe drie- en viercilinder (turbo)motoren dus hoe de line-up eruit gaat zien is nog niet bekend.