Volkswagen grootste van Europa, of van de wereld?

Geen reacties

Voor de vierde keer op rij was de Volkswagen Golf in 2011 de meest verkochte auto in Europa. Met de Polo op de tweede plaats en ook de Passat in de top 10 blijft Volkswagen het bestverkochte Europese merk. Ondertussen is een conflict ontstaan wie de grootste autofabrikant ter wereld is.

Twee toonaangevende organisaties, Acea en Jato Dynamics, hebben deze week cijfers gepresenteerd van de Europese autoverkopen in 2011. Die lagen, ondanks de Eurocrisis, maar een fractie (1,2 procent) lager dan die in 2012. Bovenaan de ranglijst veranderde niet veel.

Net als de drie voorgaande jaren voerde de Volkswagen Golf de Europese verkopen aan onder de nieuwe personenauto’s. Weliswaar werd 2 procent minder Golfjes de showrooms uitgereden dan in 2010, het waren er nog altijd 484.547, bijna 130.000 stuks meer dan de nummer 2. Dat is eveneens een Volkswagen, de Polo, het model dat in ons land – met belastingvoordelen voor zuinige auto’s – de favorieten van 2011 aanvoerde. Het Duitse merk heeft zelfs nog een derde auto in de top 10: de Passat, waarvan het nieuwe model zorgde voor een flinke verkoopspurt.

De Ford Fiesta staat op de derde positie van nieuw verkochte Europese modellen. Ook de Focus staat in de top 10 en de verkoop van de (Grand) C-Max groeide duidelijk. Na Volkswagen is Ford dan ook het grootste merk op de Europese markt. Renault heeft het derde grootste marktaandeel.

Ondertussen is een conflict ontstaan wie de grootste autofabrikant ter wereld is. General Motors, moederbedrijf van onder meer Opel en Chevrolet, kondigde donderdag aan de wereldleiding weer in handen te hebben met meer dan 9 miljoen verkochte personen- en vrachtauto’s. Volkswagen reageerde dat in haar verkoopcijfers – 8,16 miljoen – geen vrachtwagens waren meegeteld. Bovendien blijkt GM ook de verkopen te hebben meegeteld van de Chinese bedrijven waarin het slechts een minderheidsbelang heeft. Het zou dus evengoed kunnen dat niet GM, maar de Volkswagen Groep de grootste is.

Toyota, dat vorig jaar zwaar te lijden heeft gehad van natuurrampen, zou teruggevallen zijn naar de vierde plaats – hoewel ook niet iedereen het eens is met de manier van tellen van de nummer 3, Renault-Nissan. In tegenstelling tot Nederland en Europa zijn er op wereldniveau geen onafhankelijke organisaties die de verkoopcijfers eenduidig bijhouden.