14 procent bijtelling Renault Megane ook na 1 juli

Geen reacties

Renault heeft enkele minuscule aanpassingen doorgevoerd aan de Megane 1.5 dCi Energy Eco2. De auto is opnieuw gehomologeerd en komt nu op 90 g/km CO2-uitstoot.

Leaserijders hoeven niet te haasten. De Renault Megane 1.5 dCi Energy Eco2 valt ook in de tweede helft van 2012 in de gunstige, 14 procent bijtellingscategorie. De voorlopig enige dieselauto met 14 procent bijtelling in het C-segment profiteert dus nog wat langer van de belastingvoordelen.

Dat is te danken aan de nog schonere dieselmotor. Die stoot nu nog maar 90 g/km CO2 uit, waardoor hij onder de strengere CO2-grenzen duikt – die op 1 juli van kracht worden. Het brandstofverbruik is als gevolg van de aanpassingen nog iets lager, 0,1 l/100 km om precies te zien. Renault geeft nu een waarde op van 3,5 l/100 km, gelijk aan 1 op 28,5.

Het gunstige bijtellingstarief geldt zowel voor de hatchback en Estate als voor de Coupé. De lage CO2-uitstoot is onder andere te danken aan de toepassing van een start/stop-systeem, lagedruk uitlaatrecirculatiesysteem en regeneratief remsysteem.