Klaar voor de start… Renault Mégane RS F1

Geen reacties

De Formule 1-teams maken zich op voor de naderende openingswedstrijd, half maart in Melbourne. Renault grijpt het momentum aan om vier demonstratieauto’s te lanceren onder de naam Mégane RS Formula 1.

Renault is al 35 jaar een belangrijke motorleverancier voor de teams die strijden in de Formule 1. Reeds tien constructeurstitels zijn in de wacht gesleept met wagens voorzien van een Renault-krachtbron. Dit seizoen zullen vier teams voorzien worden van een Renault-motor: Lotus, Williams, Caterham en natuurlijk de titelhouder Red Bull Racing.

Ter gelegenheid van het 35-jarige jubileum heeft de sporttak van het merk, Renault Sport Technologies, vier straatauto’s uitgevoerd in de kleuren van bovengenoemde Formule 1-teams. Deze zijn gebaseerd op de Renault Mégane RS, de ‘hot hatch’ van het Franse merk.

Renault gaat met de vier ‘F1 Méganes’ op tournee. Ze zullen te zien zijn bij sportdemonstraties en auto-evenementen. Of de show cars de aanzet zijn tot het in productie nemen van de RS F1, zoals bij de vorige generatie Mégane, is nog de vraag. Mocht Sebastian Vettel dit jaar wederom wereldkampioen worden – en het Red Bull constructieteam in z’n slip stream – dan kan Renault toch niet weigeren?