Nieuwe huisstijl Renault debuteert op Twingo

Geen reacties

De nieuwe familieneus van Renault debuteert op de vernieuwde Twingo. De stadsauto maakt samen met de Frendzy Concept zijn werelddebuut op de IAA in Frankfurt.

Laurens van den Acker tekende hoogstpersoonlijk het front van de vernieuwde Twingo. De Nederlander is de hoogste designbaas bij Renault en rolt langzaam een nieuwe designtaal uit bij het merk. De Twingo is de eerste auto die de nieuwe stijl in de praktijk mag uitdragen.

“De Twingo heeft nu een Nederlands tintje”, zo zegt de woordvoerder van Renault. “Deze nieuwe neus gaan we op heel veel modellen terug zien. De twee ronde lampjes in de nieuwe voorbumper zijn een knipoog naar de kikkerogen van de eerste generatie Twingo.” De prijzen van de vernieuwde stadsauto, die de concurrentie moet aangaan met de eveneens in Frankfurt debuterende Fiat Panda en Volkswagen Up!, zijn nog niet bekend maar de PR-man verwacht dat deze gelijk zullen blijven.

De traditie van fraaie conceptcars bij Renault wordt op de IAA voortgezet met de Frendzy. Dit is geen voorbode voor de nieuwe Kangoo maar een stijloefening voor meerdere toekomstige modellen.