Renault Mégane Coupé-Cabriolet Floride

Geen reacties

Renault introduceert een limited edition van de Mégane Coupé Cabriolet die in het interieur het gevoel van de ‘fifties & sixties’ oproept. De Floride debuteert op de Autosalon van Brussel op 10 januari 2012.

Kenners kunnen zich de Renault Floride (1958-1968) vast nog wel herinneren, een cabriolet met de air van een Grand Tourer. Hij was getekend in elegante lijnen, had een glamour interieur en verscheen ook in performance uitvoering. Dit idee heeft Renault opnieuw uitgewerkt aan de hand van de Mégane Coupé-Cabriolet. Het resultaat was in mei op het Film Festival in Cannes te zien als Mégane CC Floride. Nu komt het Franse merk met de versie voor de verkoop.

Die is nog luxueuzer dan het in Cannes gepresenteerde exemplaar. De auto is namelijk aangekleed met een lederen interieur in ivoor en een tweetonige tint rood. In de meeste landen verschijnt de Floride in de twee bijpassende lakkleuren ivoor en rood. De Renault Mégane Coupé-Cabriolet Floride wordt in een beperkte oplage van 1.600 genummerde exemplaren geproduceerd. De Nederlandse prijs is nog niet bekend, in Frankrijk wordt 33.100 euro (inclusief 19,6 procent btw) gevraagd; hier komt er nog BPM bij.

Omdat je niet altijd open kunt rijden is de Mégane CC Floride uitgerust met een panoramadak in hoogglans pianozwarte kleur. De 17 inch ‘diamant-effect’ lichtmetalen wielen zijn in ivoor afgewerkt. Zowel aan de buiten- als binnenzijde zijn Floride-badges aangebracht in typische jaren ’50 of ’60 stijl, zoals in verchroomd 3D. Net als de stoelen is ook het stuurwiel aangekleed in de twee lederkleuren ivoor en rood.

De gelimiteerde uitvoering wordt voorzien van de dCi 130 DPF-dieselmotor en zestraps handmatige transmissie. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer een twee zone airconditioning, elektrisch inklapbare buitenspiegels, parkeersensoren voor en achter, automatische koplamp- en ruitenwisser-activering, cruise control met snelheidsbegrenzer en anti-whiplash hoofdsteunen. Ook een Carminat TomTom Live-navigatiesysteem, 3D Sound by Arkamys-audiosysteem met bediening aan het stuurwiel, Bluetooth- en audioaansluitingen zijn aanwezig.