Oplaadpunt bij elektrische Renault

Geen reacties

Renault gaat samenwerken met energiebedrijf Essent om een landelijk dekkend netwerk te plaatsen van oplaadpunten voor elektrische auto’s. Kopers van een elektrische Renault kunnen kiezen voor een laadpunt bij hun woning en daarnaast ook gebruikmaken van laadpunten elders.

Renault en Essent tekenden deze week de samenwerkingsovereenkomst. Het energiebedrijf zal in Nederland een netwerk van oplaadpunten voor elektrische auto’s aanleggen. Zo komen voor eind september bij 22 dealers van Renault Z.E.‘s (‘Zero Emission’ modellen) oplaadpunten te staan voor de elektrische auto’s die zij verkopen, onderhouden en repareren.

Ook de kopers van een elektrisch Renault-model kunnen een zogenaamde ‘Wall-Box’ laten aanbrengen, zodat ze thuis hun auto kunnen opladen. Dat gebeurt met groene stroom die in Nederland met windmolens wordt opgewekt. Maar de Renault EV-rijders krijgen meer.

Essent biedt hen een pas aan waarmee ze toegang krijgen tot het landelijke netwerk van openbare oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Met de pas kunnen ze ook stroom afnemen uit de meer dan 800 laadpunten die Essents moederbedrijf RWE in Europa heeft geplaatst.

Het totaalpakket van elektrische auto’s én infrastructuur moet de markt klaarmaken voor de grootschalige productie en verkoop van elektrische Renaults. Vanaf dit jaar start het merk de verkoop van het Twizy tweepersoonsvoertuig, niet veel later gevolgd door de Kangoo bestelwagen, de Fluence sedan voor het C-segment en de kleinere hatchback Zoe. In 2015 wil Renault jaarlijks een half miljoen elektrische auto’s produceren. Wereldwijd heeft het Franse merk hiertoe al meer dan vijftig overeenkomsten gesloten op het gebied van infrastructuur.