Renault Frendzy: voor gezin en bedrijf

Geen reacties

Renault onthult de vierde en laatste conceptcar die de nieuwe designtaal van Renault uitbeeldt. De Frendzy combineert de eigenschappen van een bestelbus met die van een MPV.

Renault presenteert de eerste beelden van de Frendzy concept. Deze grappige conceptcar maakt z’n debuut op de autoshow van Frankfurt in september. Het is een kruising tussen een bestelbus en een gezinsauto.

Aan de ene kant – letterlijk – is de Frendzy een mobiel kantoor, aan de andere kant een MPV die plaats biedt aan een gezin. De bestuurderszijde heeft twee in tegenovergestelde richting openende portieren, waardoor kinderen makkelijk in kunnen stappen. De Frendzy heeft een ingebouwde lei om op te tekenen en een touchscreen voor het kijken van films.

De andere kant van de Frendzy heeft een schuifdeur, dat is de werkzijde. Op het 37 inch grote scherm kun je allerlei informatie oproepen en zelfs boodschappen programmeren, die dan via een lichtkrant worden weergegeven. In de bedrijfsmodus is de binnenverlichting groen, bij gezinsgebruik kleurt de binnenzijde oranje.

De Frendzy is de vierde elektrisch aandreven conceptcar van Renault. Het designbeleid is volgens het Franse merk gebaseerd op de verschillende fases in het leven. De DeZir Concept die vorig jaar op de autosalon van Parijs werd onthuld is ‘liefde op het eerste gezicht’. Op de autosalon van Genève volgden de Captur: (‘ontdekken van de wereld’), en de R-Space: het stichten van een gezin. De Frendzy beeldt de fase ‘werken’ uit volgens Renault.