Volgende Renault Twingo krijgt geen Smart-platform

Geen reacties

De gezamenlijke ontwikkeling van de volgende generatie Renault Twingo en Smart ForTwo is van de baan. Mercedes en Renault blijven wel samenwerken maar kiezen in het compacte segment ieder hun eigen weg.

Renault-Nissan en Daimler, het moederbedrijf van Mercedes en Smart, kondigden in april vorig jaar een samenwerking aan. Een van de pijlers was de gezamenlijke ontwikkeling van een stadsdauto, oftewel: de nieuwe Smart ForTwo en Renault Twingo. Dat is nu van de baan.

De Twingo zou op het achterwielaandreven platform van de ForTwo komen te staan. Dit flexibele onderstel biedt in de toekomst eveneens de basis aan een nieuwe vierzitter van Smart. Een insider meldt aan het Duitse vakblad Automobilwoche dat dit onderdeel van de samenwerking geen doorgang zal vinden.

Renault ontwikkelt zelf een voorwielaangedreven platform voor de Twingo en Daimler bouwt de ForTwo op een eigen bodemplaat met achterwielaandrijving. De verschillen tussen de twee auto’s zijn te groot om ze op hetzelfde onderstel te kunnen bouwen. De twee partijen blijven wel op andere gebieden samenwerken. Zou gaat Mercedes viercilinders leveren aan Renault en zal Renault compacte motoren voor Smart en Mercedes gaan bouwen.