Eerste foto vernieuwde Renault Twingo

Geen reacties

Hier is de eerste foto van de gefacelifte Twingo. Phase II, zoals de Fransen graag zeggen. Op de IAA in Frankfurt in september debuteert het vernieuwde kleintje.

Renault neemt naar de autoshow van Frankfurt in september de vernieuwde Twingo mee. Om het publiek alvast op te warmen geeft het merk een foto vrij van de stadsauto. De Twingo is het eerste model dat het nieuwe familiegezicht van Renault mag dragen.

Onder leiding van de Nederlandse ontwerper Laurens van den Acker heeft Renault gewerkt aan een nieuwe designrichting. Onderdeel daarvan is een nieuwe grille waarin het Renault-logo centraal staat. Verder heeft de vernieuwde Twingo opvallende koplampen, die uit twee delen bestaan. Net als bij de Nissan Juke is een deel van de verlichting opgenomen in een aparte, ronde unit.

Volgens Renault grijpt het design van de Twingo Phase II terug naar de eerste generatie, die een karakteristiek en speels ontwerp heeft. Het merk wil verder nog niets kwijt over de vernieuwde Benjamin, dus voor de technische details moeten we wachten tot september.

Update: Renault heeft twee extra detailfoto’s vrijgegeven en bekend gemaakt dat de vernieuwde Twingo in januari 2012 bij de dealers staat.