‘Renault Captur is voorbode compacte SUV’

Geen reacties

De Renault Captur conceptcar, die volgende week op de autosalon van Genève debuteert, is niet zomaar een studiemodel. Volgens een Frans radiostation werkt Renault aan een productieversie op het platform van de volgende generatie Clio.

Renault werkt op basis van de nieuwe Renault Clio aan een 4×4-model. Althans, als we het Franse nieuwsradiostation BFM Radio mogen geloven. De Captur die op de autosalon van Genève staat is een voorbode van dit model.

De Captur is een sportief ogende SUV en daarmee een prima tegenhanger van de Juke die door zustermerk Nissan wordt verkocht. De 4WD aandrijftechniek is dus voorhanden. De SUV zal niet de naam Clio dragen maar wel op het platform van de compacte hatchback staan.

Die nieuwe Clio komt in 2012 op de markt. In eerste instantie als drie- en vijfdeurs maar later ook weer als stationwagen. De SUV-variant verschijnt pas een jaar later. Renault krijgt een goedgevuld assortiment in het B-segment want de elektrische aangedreven Zoe staat ook nog op de planning.