Nederlandse invloeden bij Renault in Genève

Geen reacties

De Nederlandse ontwerper Laurens van den Acker is verantwoordelijk voor twee conceptcars van Renault: de Captur en R-Space. De toekomst van het merk zit verpakt in deze twee studiemodellen.

Renault presenteert op de autosalon van Genève niet één maar twee prototypes. De Captur is een kruising tussen allerlei carrosserievarianten, waaronder een cabriolet omdat het dak afneembaar is. De auto zit vol met leuke stylingdetails maar het gaat er natuurlijk om of we in de toekomst een compacte crossover van Renault op de weg kunnen verwachten. Die geruchten gonsden al voor de start van de autosalon over het internet en we vragen de woordvoerder van Renault wat daar van waar is: “Daar kan ik natuurlijk niks over zeggen maar waar rook is, is vuur.” Dat beschouwen we maar als een ‘ja’.

Waar de Captur een tweezits vrijetijdsauto moet voorstellen is de R-Space een voorbode voor ‘een MPV’ van Renault. “Renault gaat veranderen.” Dat is de belangrijkste conclusie die de PR-vertegenwoordiger trekt op de beursvloer.

Ander nieuws van Renault betreft een nieuwe generatie dieselmotoren. In de Captur ligt een 1.6 dCi die nog dit jaar debuteert in de Scenic en de huidige lijn 1,9 liter motoren vervangt. Volgend jaar komt Renault ook nog met een nieuwe 0,9 liter driecilinder dieselmotor op de markt.