Renault Twizy voor een mooie prijs

Geen reacties

Renault heeft de vanafprijs bekendgemaakt van de Twizy, het elektrische voertuig dat tussen auto en scooter in zit. Als stadsrijder kun je met de Twizy tegen een mooi bedrag al gauw 25 procent tijdwinst behalen.

Op de autoshow van Genève heeft Renault de vanafprijs bekendgemaakt van de Twizy. Was eerder de prijs van een driewiel scooter (zoals de Piaggio MP3) richtinggevend, nu blijkt Renaults elektrische vervoermiddel ruim 1.000 euro goedkoper op de markt te komen. De Twizy komt namelijk vanaf 6.990 euro in de showroom te staan.

Overigens gaat het om een ‘Europese richtprijs’. Het uiteindelijke bedrag dat in Nederland moet worden neergeteld kan afwijken door bijvoorbeeld belastingwetgeving. De Nederlandse importeur kan nog niet vertellen wat dit voor de eindprijs betekent. Wel is bekend dat het accupakket in een leaseconstructie wordt aangeboden; daarvoor betaal je 45 euro per maand.

Renault heeft inmiddels praktijktests uitgevoerd in Parijs. Onder ideale omstandigheden brengt het voertuig, dat het midden houdt tussen een auto en scooter, je maximaal 115 km ver. Rij je met een passagier achterin dan reikt de actieradius minder ver. Opladen duurt, bij volledig lege batterijen, ongeveer 3,5 uur.

Dankzij de beperkte afmetingen (circa 2,30 meter lang en 1,2 meter breed) en een draaicircel van slechts 3,4 meter is de Twizy erg praktisch in het stadsverkeer. Gemiddeld blijkt dit futuristisch voertuig de reistijd in de stad met 25 procent te verminderen. Dat is goed nieuws voor ons land, waar de files nog steeds groeien.