Elektrische Renault Twingo in 2014

Geen reacties

Renault komt in 2014 met een elektrisch aangedreven Twingo op de markt. Dat zal tegen die tijd het vijfde elektrische model van Renault zijn.

Van de volgende generatie Twingo komt een volledig elektrisch aangedreven versie. Renault brengt de elektrische Twingo halverwege 2014 op de markt. Dat meldt Automotive News. Na de Fluence, Kangoo, Twizy en Zoe is de Twingo in 2014 het vijfde elektrisch aangedreven model van Renault.

Renault had oorspronkelijk geen plannen om op de middellange termijn een elektrische Twingo op de markt te brengen. Nu Renault echter samenwerkt met Daimler, het moederbedrijf van Mercedes en Smart, zijn er nieuwe mogelijkheden. De nieuwe Twingo deelt zijn platform en motoren met de volgende generatie Smart.

Voor het zover is brengt Renault nog dit jaar twee elektrische modellen op de markt. De Fluence komt na de zomer, ongeveer tegelijk met de elektrische Kangoo Express. Begin 2012 volgt de eigenwijze Twizy en halverwege dat jaar komt de belangrijkste elektrische auto van Renault: de compacte Zoe. Op de autoshow van Frankfurt in september debuteert het productiemodel van de Zoe.