Renault telt af naar introductie elektrische Zoe

Geen reacties

Renault introduceert dit jaar drie elektrische auto’s op de markt maar het belangrijkste model komt in 2012: de Zoe. Om de wereld alvast op te warmen voor de komst van het model heeft het merk een serie kunstzinnige foto’s van de Zoe Preview laten maken.

Hij staat op de AutoRai: de Zoe Preview. Het conceptmodel dat Renault vorig jaar op de autosalon van Parijs liet zien is een serieuze voorbode van de elektrisch aangedreven Zoe. Dat is, als het model in 2012 komt, het vierde elektrische model van Renault – na de Fluence, Kangoo en Twizy, die ook op de AutoRai staan.

De Zoe heeft veelbelovende specificaties. Die van het productiemodel zullen hier waarschijnlijk weinig vanaf wijken. De elektromotor in de Zoe produceert 80 kW, omgerekend 60 pk, en 222 Nm koppel. Met name die laatste waarde geeft de Zoe vlotte prestaties.

Zo rondt de auto een ‘0 tot 100 km/u sprintje’ in slechts 8,1 seconden af. De topsnelheid blijft hangen op 135 kilometer per uur, voor een elektrische auto een knappe waarde. De actieradius van de Zoe is 160 kilometer, daarna moeten de lithium-ion accu’s worden opgeladen.