Renault Twingo Gordini ook met minder vermogen

Geen reacties

Renault gaat de Twingo Gordini ook met minder vermogen leveren. In plaats van de 1.6 met 133 pk zorgt de 1.2 TCe met 100 pk voor de aandrijving.

De Gordini-lijn van Renault wordt uitgebreid met een nieuwe, minder krachtige versie. Nu levert Renault de Gordini alleen met de RS-veries van de Clio en Twingo als basis. Daar moet binnenkort verandering in komen, al is het nog niet zeker of de nieuwe versie ook naar Nederland komt.

De Twingo GT dient als basis van de minder snelle Gordini. De TCe-motor produceert 100 pk en daarmee is een sprintje van 0 naar 100 km/u in 9,8 seconden achter de rug, de topsnelheid bedraagt 189 km/u. Deze versie kost in Nederland 12.990 euro. De meerprijs van het Gordini-pakket op de Twingo RS is nu 1.800 euro.

De Gordini-uitvoering is niets meer dan wat uiterlijke opsmuk in de vorm van racestrepen, witte omlijsting van de mistlichten, 17 inch lichtmetalen wielen en blauwe en sportieve accenten in het interieur. De Nederlandse importeur bekijkt op dit moment of er markt is voor een minder snelle Twingo Gordini.