Renault Twingo 1.5 dCi: de goedkoopste

Geen reacties

Renault introduceert de Twingo met 1.5 dCi. Met een prijs van 9.790 euro is dat de goedkoopste dieselauto die je in Nederland kunt krijgen.

Renault introduceert een dieselmotor in de Twingo. Het gunstige belastingklimaat voor schone dieselauto’s heeft Renault doen besluiten om de Twingo dCi naar Nederland te halen. Met een CO2-uitstoot van 94 g/km valt de Twingo net binnen de grens die recht geeft op vrijstelling van wegenbelasting en BPM.

Het blokje produceert 85 pk en 200 Nm en verbruikt slechts 3,6 l/100 km (1 op 27,7). Door het belastingvoordeel is de Twingo dCi gunstig geprijsd: 9.790 euro. Renault roept trots dat de Twingo daarmee de goedkoopste dieselauto van Nederland is en dat klopt. Er zijn maar weinig fabrikanten die in het A-segment een dieselmodel aanbieden, alleen de Fiat 500, Smart ForTwo en Volkswagen Fox zijn ook leverbaar met zelfontbrander.

Verder maakt Renault bekend dat de eerder aangekondigde Twingo GT Gordini naar Nederland komt. Met de 100 pk sterke 1.2 TCe-motor is de Twingo Gordini een stuk bereikbaarder. Tot nu was er alleen de RS Gordini. De GT Gordini kost 13.450 euro, dat is 5.000 euro minder dan de RS kost.