Wegenbelastingvrij: Renault Clio 1.5 dCi Eco2

Geen reacties

De rij met zuinige, wegenbelastingvrije dieselauto’s wordt steeds langer. De nieuwste toevoeging is de Renault Clio 1.5 dCi Eco2.

Na de Volkswagen Polo, Fiat Punto, Seat Ibiza, Skoda Fabia, Opel Corsa, Citroën C3/DS3 en Alfa Romeo Mito is de Renault Clio de nieuwste zuinige dieselauto in het B-segment die in de 14 procent bijtellingscategorie valt. Voor particuliere rijders geldt vrijstelling van motorrijtuigenbelasting en BPM.

De Clio heeft een 85 pk sterke 1.5 dCi-motor aan boord. De viercilinder heeft 200 Nm, verbruikt slechts 3,6 l/100 km (1 op 27,7) en stoot 94 g/km CO2 uit. Deze waarden zijn goed voor een A-label.

Renault brengt twee uitvoeringen van de Clio 1.5 dCi Eco2 op de markt. De Authentique is voorzien van onder andere centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, boordcomputer en een radio/cd-speler. De prijs bedraagt 14.190 euro en dat is een scherp aanbod. Meer luxe biedt de tijdelijk beschikbare Serie Limitee Parisienne met ander andere airconditioning en cruise control. Deze uitvoering kost 15.490 euro. De zuinige Clio is per direct te bestellen.