Renault Wind in Gordini tenue

Geen reacties

Update: De importeur bevestigt dat de Wind Gordini in Nederland te bestellen is vanaf eind april 2011 en vanaf juni in de Nederlandse showroom staat.
Renault heeft de coupé-roadster Wind in Gordini tenue gestoken. Op de Autosalon van Genève maakt de stijlvolle, blauw-witte Wind zijn debuut.

De Renault Wind is het vierde model dat een Gordini-pak krijgt aangemeten. Eerder presenteerde het Franse merk de Twingo Gordini R.S., Clio Gordini R.S. en ‘gewone’ Twingo Gordini. Het legendarische Gordini-label staat voor stijlvolle uitvoeringen van Renaults compacte modellen. De auto wordt leverbaar met dezelfde motoren als de reguliere Wind.

De Renault Wind Gordini is direct te herkennen aan de carrosserie in het bekende Malta-blauw met twee witte strepen. Verder zijn de spiegels, grille-omlijstingen en achtervleugel in Glacier wit gespoten en het dak in glimmend zwart. De 17 inch diamantzwarte lichtmetalen wielen maken het geheel af. Natuurlijk ontbreekt de ‘G’-badge niet.

Het interieur is bijpassend gekleurd. De stoelen hebben Gordini zwarte en blauwe lederen bekleding. Daarnaast zijn blauw-witte (lederen) details terug te vinden op het stuurwiel, schakelpookknop en deuren. Ook in de auto prijkt de Gordini-naam.

Om de trouwe schare Gordini-fans te bedanken presenteerde Renault de Wind Gordini eerst op hun Facebook-pagina. Begin maart kan iedereen kennismaken met de coupé-roadster in blauw-wit tenue, op de autoshow in Genève. De Wind Gordini wordt snel daarna leverbaar, maar of hij in de Nederlandse showrooms komt te staan is nog niet bekend.